Visa firar 30 år som olympisk partner

Visa firar 30 år som partner till de Olympiska och Paralympiska spelen och har i samband med detta utvecklat ett av världens mest avancerade betalningssystem för OS i Rio 2016.

Visa har skapat ett av de mest tekniskt avancerade betalningssystemen någonsin under ett OS. Med cirka 4000 NFC-POS-terminaler utplacerade på de olympiska arenorna, kan besökare och idrottare dra nytta av en mängd nya betalningsalternativ i Rio 2016, vilket inkluderar:

  • Visas betalring: Alla 60 idrottare i Visas lag förses med världens första passiva, NFC-aktiverade och tokenbaserade ring, vilket är en av Visas senaste innovationer.
  • Pulseira Bradesco betalband: Betalbandet har utvecklats av Visa tillsammans med den brasilianska banken Bradesco. Bandet är justerbart samt svett- och vattenavvisande och kan användas vid de olympiska arenorna. Banden kommer att delas ut till 3000 utvalda besökare, anställda och deltagare.
  • Team GB betalband: Visa samarbetar med Team GB och Barclaycard och har producerat Team GB-märkta betalband, vilket delas ut till varje medlem i laget. De aktiverade banden kan användas vid 4000 NFC-POS-terminaler vid de olympiska arenorna, samt vid kontaktlösa kortterminaler runt om i världen.
  • Swatch Bellamy klocka: Visa har i samarbete med Swatch designat och producerat världens första kontaktlösa klocka för betalningar och som finns tillgänglig för konsumenter i Brasilien. Klockan kan köpas hos utvalda handlare under de olympiska spelen.

Visa är ingen bank och ger inte ut kort, krediter eller beslutar om avgifter för konsumenter. Visas innovationer gör det möjligt för finansiella institutioner att erbjuda sina kunder större valmöjligheter: att betala direkt med ett debetkort, betala på förhand med ett Prepaid-kort eller att kunna betala senare på kredit.