5 saker att tänka på när du jämför kreditkort

Dags att skaffa ett kreditkort? Då finns det en del att tänka på och det kan vara värt att lägga lite tid och energi på att jämföra kreditkort innan du bestämmer dig för vilket kort som är bäst för dig.

Här listar vi 5 saker du bör tänka på när du jämför kreditkort och betalkort

Tips 1 – jämför räntan
Att jämföra räntor innan du ansöker om ett kreditkort låter kanske självklart men om du till exempel betalar av ditt kreditkort vid vraje månads slut så kan det vara värt att ansöka om ett kreditkort med högre ränta, fast utan årsavgift, då räntan vanligtvis bara dras på det obetalda beloppet.

Tips 2 – jämför åsavgiften
De flesta kreditkort tar ut en årsavgift som kan ligga på mellan några hundra kronor upp till några tusen kronor. Detta är viktigt att tänka på när du jämför olika kreditkort.

Tips 3 – jämför Bonussystem, poäng och rabbatter
Nästan alla kreditkort har något sorts bonussystem för att ge dig som anväder kortet rabbater eller specialerbjudanden. Det kan vara värt att undersöka vilka typ av rabbatter som skulle vara användbara för just dig. Om du kör mycket bil så kanske OKQ8′s kreditkort med ett generöst bonussystem på just bensin kan vara bra. Om du flyger mycket så är antagligen American Express Eurobonus ett bra kort för dig, eller om du handlar på ICA mycket så är ICA’s kreditkort/ betalkort kanske att föredra.

Tips 4 – extrakort
Nästan alla kreditkort erbjuder valmöjligheten att beställa ett extrakort som kan användas av dina familjemedlemmar. De flesta tar dock betalt för detta, ett undantag är OKQ8 Visa kort.

Tips 5 – jämför reseförsäkringar och avbeställningsskydd
De flesta kreditkort har någon typ av reseförsäkring som gäller när du betalar din resa, eller en del av din resa med ditt kreditkort. Hur bra försäkringen är och vad den täcker varierar mellan olika kreditkort. Oftast innehåller försäkringen någon form av avbeställningsskydd, kompletterande reseförsäkring och någon typ ersättning vid försenat baggage. Tänk på att läsa det finstilta när du jämför de olika kreditkorten och deras försäkringar.