Dags att söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen

För 18:e året i rad erbjuder Västra Götalandsregionen i sommar feriepraktik till gymnasieungdomar. Praktiken syftar till att ge ungdomarna kunskap om Västra Götalandsregionens verksamheter, öka intresset för bland annat Hälso- och sjukvård och medverka till framtida yrkesval. Ansökningstiden pågår mellan den 1 och 31 mars 2016.

– Även i år satsar vi inom Västra Götalandsregionen på att ge västsvenska ungdomar möjlighet att få kunskap om våra verksamheter, och arbetslivserfarenhet. Genom att ge dem en bra praktik, hoppas vi göra ungdomarna intresserade av de många olika yrken vi erbjuder och som de kan utbilda sig till, säger Marina Olsson, personaldirektör inom Västra Götalandsregionen.

Feriepraktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom hälso- och sjukvård och serviceverksamhet, men även inom andra yrkesområden som tandvård, naturbruksgymnasier, kultur, folkhögskolor, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration och teknik.

Den som söker feriepraktik hos Västra Götalandsregionen ska vara folkbokförd i Västra Götaland och inte haft feriepraktik inom våra verksamheter tidigare år.

Västra Götalandsregionen erbjuder cirka 600 feriepraktikplatser. Man kan även läsa om feriepraktiken på Facebook, sök på Västra Götalandsregionen. Sista ansökningsdag är måndag 31 mars. Mer information om feriepraktik och hur man ansöker finns på www.vgregion.se/feriepraktik.